X

Reprezentantul în Franța al separatiștilor proruși din estul Ucrainei a fost ARESTAT pentru proxenetism

Un fost ales de extremă-dreapta care se prezenta drept ‘reprezentantul onorific’ în Franţa al Republicii Doneţk, autoproclamată de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, a fost inculpat pentru proxenetism, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Hubert Fayard a fost reţinut la 2 aprilie, a precizat Parchetul din Aix-en-Provence (sud-est), confirmând o informaţie a agenţiei ruse de presă RIA Novosti. El a fost plasat în detenţie la Marsilia.

Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

Fayard este un fost ales de extremă-dreapta. El a fondat în septembrie 2017 “Centrul de reprezentare oficială în Franţa al Republicii Populare Doneţk”.

Această asociaţie este de atunci în vizorul Ministerului francez al Afacerilor Externe, care a cerut dizolvarea sa prin intermediul Parchetului din Aix-en-Provence, precizând că este vorba de o “falsă reprezentare diplomatică în Franţa” care “ar perturba ordinea publică naţională şi internaţională”.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

Cererea a fost respinsă în septembrie 2018, pe motiv că nu a fost stabilit “caracterul ilicit al obiectului de activitate sau scopului urmărit”, dar Parchetul General a atacat decizia în apel.

Republica Doneţk a fost autoproclamată într-un context de relaţii extrem de tensionate de la anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, urmată în aprilie 2014 de un război în estul pro-rus al Ucrainei, soldat cu peste 10.000 de morţi. 

Tags: Aix-en-ProvencefrantaHubert FayardmarsiliaRepublica Doneţkrusiaucraina
Categorii: Diaspora