Reprezentantul independent Justin Amash îşi pregăteşte candidatura la prezidenţiale din SUA

Publicat:

Reprezentantul american din Michigan, Justin Amash, care a părăsit Partidul Republican din cauza divergenţelor cu preşedintele Donald Trump şi a votat în favoarea destituirii acestuia, a anunţat marţi că se pregăteşte să-şi prezinte candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie, informează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Amash, în vârstă de 40 de ani, ales în Camera reprezentanţilor în 2010, este actualmente independent, după ce a ieşit din Partidul Republican, vara trecută, dar încearcă să obţină nominalizarea Partidului Libertarian, care militează pentru libertăţi individuale puternice şi o legislaţie minimalistă.


Citește și : Trump laudă America: ‘Avem 1 milion de contaminări pentru că testăm cel mai bine!’

Politicianul a anunţat marţi pe Twitter că a lansat un “comitet explorator pentru nominalizarea din partea Partidului Libertarian” drept candidat la preşedinţie, argumentând că “americanii sunt pregătiţi pentru abordări practice bazate pe modestie şi încrederea oamenilor”.

“Suntem pregătiţi pentru o preşedinţie care va reinstitui respectul pentru Constituţie şi îi va reuni pe americani”, a scris el.

Dacă va deveni candidat, Amash ar putea obţine susţinerea unor republicani nemulţumiţi de politicile lui Trump, dar şi a unor democraţi care nu sunt de acord cu alegerea lui Joe Biden.

Se prevede că marele duel al alegerilor din noiembrie se va juca între Trump şi fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Citește și : IZOLAREA ar putea conduce la 7 milioane de sarcini neplanificate

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.