Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord va discuta la Seul despre lansările de rachete

Publicat:

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, va face săptămâna viitoare o vizită la Seul, pentru a discuta cu oficiali sud-coreeni reacţia internaţională la lansările recente de rachete balistice intercontinentale efectuate de regimul de la Phenian, a informat Departamentul de Stat american printr-un comunicat preluat vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Kim a declarat că este deschis către un dialog cu Coreea de Nord în orice moment şi fără condiţii prealabile, dar până acum Phenianul a respins astfel de oferte, acuzând Washingtonul de continuarea politicilor ostile, cum ar fi exerciţiile militare şi sancţiunile.


Citeşte şi: Nava-amiral Moskva s-a scufundat în Marea Neagră (Ministerul rus al Apărării) – Black News

Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală – primul test de acest gen după 2017 – iar oficialii americani şi sud-coreeni afirmă că există indicii privind pregătirile pentru reluarea testelor nord-coreene cu arme nucleare.

Kim şi adjunctul său Jung Pak urmează să se întâlnească în Coreea de Sud cu mai mulţi oficiali, inclusiv reprezentantul pentru probleme nucleare Noh Kyu-duk.

Vizita celor doi reprezentanţi ai SUA va dura cinci zile şi va sublinia angajamentul de colaborare bilaterală în chestiunile legate de Coreea de Nord, a precizat Departamentul de Stat de la Washington. Emisarii “caută să promoveze denuclearizarea completă şi pacea permanentă în peninsula coreeană”, arată comunicatul.

În acelaşi timp, Statele Unite insistă în Consiliul de Securitate al ONU pentru sancţiuni suplimentare împotriva Phenianului, ca reacţie la cele mai recente lansări de rachete. Printre măsurile preconizate într-un proiect de rezoluţie consultat de Reuters se numără interzicerea exporturilor de tutun către Coreea de Nord, reducerea la jumătate a exporturilor de petrol şi includerea pe lista neagră a grupului de hackeri Lazarus.

Citeşte şi: CIA: Din eşec în eşec, Putin ar putea apela la arma nucleară – Black News

Preşedintele ales al Coreei de Sud, conservatorul Yoon Suk-yeol, care îşi va prelua mandatul în 10 mai, s-a pronunţat pentru legături mai strânse cu Statele Unite, pentru descurajarea Coreei de Nord.

Kwon Young-se, ministrul desemnat pentru unificare, responsabil de relaţiile cu Phenianul, a declarat joi că noul guvern sud-coreean ar putea părea “dur” şi “agresiv”, deoarece doreşte să dezvolte capacităţile militare pentru a descuraja mai eficient ameninţările nord-coreene, însă va acţiona pentru impulsionarea dialogului, în scopul reducerii tensiunilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.