Republica Democrată Congo: Guvernul a declarat sfârşitul epidemiei provocate de virusul Ebola

Publicat:

Guvernul congolez a declarat marţi, sfârşitul epidemiei provocate de virusul Ebola, anunţată oficial la 8 mai şi care a ucis 33 de persoane în nord-vestul Republicii Democrate Congo, potrivit agerpres.

”După o perioadă de observare de 42 de zile, fără noi cazuri confirmate înregistrate şi în conformitate cu reglementările internaţionale de sănătate, declar începând din această zi, 24 iulie 2018, sfârşitul epidemiei de boală cu virus Ebola în provincia Ecuador”, a declarat ministrul sănătăţii Oly Ilunga.


Citește și : Grecia: Bilanțul incendiilor de vegetaţie din jurul Atenei a ajuns la 74 de morți

”În total, după verificare, coordonarea naţională a contabilizat 54 de cazuri, dintre care 33 decese şi 21 de supravieţuitori, care sunt grupaţi în cadrul Asociaţiei naţionale a celor care au învins Ebola”, a spus el într-un comunicat citit pe canalul naţional RTNC şi primit de AFP.

Un bilanţ precedent al ministerului din data de 20 iulie a raportat 29 de morţi şi 53 de cazuri, dintre care 38 confirmate şi 15 probabile.

RDC şi partenerii săi erau pregătiţi pentru ”cele mai rele scenarii” când epidemia a afectat la 16 mai Mbandaka, capitală regională cu aproximativ 1,2 milioane de locuitori, legată direct de Kinshasa şi de cei aproximativ 10 milioane de locuitori ai acesteia de râul Congo.

Citește și : Salvini respinge propunerea Comisiei Europene cu privire la migranți

Ministrul a salutat “viteza şi eficienţa răspunsului guvernului şi partenerilor săi”, subliniind “administrarea pentru prima dată, la 3.300 de persoane, a unui vaccin contra Ebola”.

Această epidemie este a noua pe teritoriul congolez de când virusul acestei febre hemoragice a fost descoperit aici în 1976.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste

Oamenii lui Șor de la Orhei au ignorat comemorarea victimelor deportărilor staliniste Autoritățile municipale din Orhei nu au dorit să comemoreze azi victimele deportărilor sovietice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.