X

Republica Dominicană închide frontiera cu statul Haiti, după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise

Republica Dominicană a anunţat, miercuri, închiderea frontierei cu statul Haiti, în contextul situaţiei grave în materie de securitate din această ţară după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, informează Agenţia France-Presse, informează mediafax.

“Am ordonat închiderea imediată a frontierei dintre Haiti şi Republica Dominicană”, a declarat Ceinett Sanchez, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Santo Domingo.

Statul Haiti se confruntă cu o criză fără precedent în contextul asasinării preşedintelui Jovenel Moise.

Armata a fost mobilizată pentru a ajuta poliţia în menţinerea ordinii publice.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini.
“Preşedintele a fost asasinat, în reşedinţa sa, de străini care vorbeau engleză şi spaniolă. A fost atacat în reşedinţa prezidenţială. Situaţia de securitate este sub control”, a declarat premierul în funcţie, Claude Joseph.

Ambasada SUA din Haiti a emis o alertă de securitate, recomandând evitarea călătoriilor în această ţară.

Conform unor surse citate de cotidianul american Miami Herald, mercenarii care l-au asasinat pe preşedintele din Haiti au pătruns în reşedinţa prezidenţială pretinzând că erau agenţi ai Administraţiei Antidrog din SUA (DEA).

Tags: HaitiRepublica DominicanăSanto Domingosecuritate
Categorii: Știrile zilei