`Republica Doneţk`, deşi nerecunoscută, îşi deschide o `reprezentanţă` în Franţa

Publicat:

“Republica Doneţk” – autoproclamată de separatiştii proruşi în estul Ucrainei, dar nerecunoscută de Paris – a inaugurat luni o “reprezentanţă” în Franţa, la Marsilia (în sud-estul ţării), informează AFP.

Ministerul francez al Afacerilor Externe, abordat de AFP, indicase înaintea inaugurării că nu acordă “nicio recunoaştere oficială” acestei reprezentanţe, care “nu dispune de statut diplomatic”.


Mai mult, ministerul consideră că obiectul asocierii care generează această structură este “nelegal” şi a “transmis elemente ale acestui dosar procurorului Republicii”.

“Franţa este susţinătoare a integrităţii teritoriale a Ucrainei. Ea nu recunoaşte entităţile separatiste din unele zone ale regiunilor Doneţk şi Lugansk, cu care nu avem relaţii”, a adăugat un purtător de cuvânt.

“Vrem să spargem blocada mediatică şi să ţesem legături între cele două popoare ale noastre”, a declarat în cursul inaugurării acestei “reprezentanţe” Hubert Fayard (59 de ani), care se prezintă drept “reprezentant” al acestei entităţi în Franţa.

Acest fost membru al Frontului Naţional (de orientare extremă dreaptă), care în prezent este un susţinător al mişcării naţionaliste “Debout la France” (Sus Franţa !), anunţase crearea sa în cursul unei călătorii în Donbas în iunie, şi afirmă că acţionează în mod total benevol.

“Misiunea noastră va fi să ‘reinformăm’ Franţa”, a continuat Fayard, acuzând presa de atitudine “antirusească” şi “anti-Putin” în felul în care tratează criza în Ucraina.

Fayard afirmă că a “invitat aleşi de toate orientările” şi membri ai reprezentanţelor diplomatice la inaugurare, dar luni – în public – doar câţiva aleşi locali de dreapta au considerat că merită să ia parte la eveniment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.