Republica Moldova a răspuns la interdicția de intrare în Rusia pentru 11 deputați

Publicat:

Republica Moldova a răspuns la interdicția de intrare în Rusia pentru 11 deputați

Consilierul pentru comunicare al Ministrului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Igor Zaharov, a declarat că Chișinăul va continua să protejeze spațiul informațional împotriva amestecului extern și a încercărilor de destabilizare.

Astfel el a comentat interdicția de intrare în Rusia a 11 deputați ca răspuns la blocarea mass-media în limba rusă din țară, transmite “Sputnik.Moldova”.


Citeşte şi: În trei localități vor avea loc alegeri locale noi în 2024

“Indiferent de deciziile și răspunsurile Moscovei, suntem hotărâți să continuăm să ne protejăm spațiul informațional împotriva oricărei ingerinţe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformarii, atacurilor hibride și a încercărilor de destabilizare a țării noastre” – a declarat Zaharov.

Anterior, ca răspuns la persecuția mass-media în limba rusă din Republica Moldova, Rusia a interzis intrarea în țară a 11 deputați din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare.

Republica Moldova a răspuns la interdicția de intrare în Rusia pentru 11 deputați

Pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei a fost publicat un mesaj în care se spune că Rusia a luat măsuri de răspuns în legătură cu persecutarea mass-media în limba rusă din Republica Moldova.

Pe 20 noiembrie, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Rusiei. Acesta a fost informat că, drept măsură asimetrică, a fost interzisă intrarea în Federația Rusă a unui număr de oficiali ai Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.