X

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal „Influvac Tetra”, cu doza de 0,5 ml în seringă preumplută, achiziționat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Compoziția acestui vaccin respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul a fost stocat la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, potrivit libertv.md.
Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Menționăm că vaccinul antigripal „Influvac Tetra” oferă protecție împotriva gripei sezoniere cauzate de virusurile A(H1N1), A(H3N2) și B.

Lotul urmează să fie distribuit centrelor de sănătate publică teritoriale și, ulterior, transmis instituțiilor medico-sanitare din țară pentru vaccinarea personalului din contingentele profesionale și a grupurilor cu risc crescut de îmbolnăvire de gripă, conform planului de imunizare.
Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia
Specialiștii reiterează că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă. Printre beneficiile vaccinării se enumeră reducerea riscului de apariție a formelor severe ale bolii, diminuarea numărului de cazuri de îmbolnăvire, a vizitelor la medic și a zilelor pierdute de muncă sau studii. De asemenea, vaccinarea contribuie la prevenirea complicațiilor, spitalizărilor și a deceselor asociate gripei.
Tags: H1N1Moldovavaccin
Sănătate