X

Republica Moldova blochează fondurile și resursele economice care aparțin persoanelor sancționate de UE

Republica Moldova blochează fondurile și resursele economice care aparțin persoanelor sancționate de UE

Consiliul Interinstituțional de Supervizare (CIS) a decis aplicarea măsurilor restrictive internaționale ale UE în legătură cu acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova, informează MOLDPRES. 

Potrivit deciziei CIS din 1 august, pe teritoriul Republicii Moldova sunt blocate fondurile și resursele economice care aparțin lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Chiril Guzun, Arina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot, Victor Petrov, Igor Ceaika, Dmitri Miliutin și altor persoane sancționate internațional.

Sunt blocate fondurile, resursele economice care aparțin, se află în proprietate, sunt deținute sau controlate de persoanele fizice incluse pe lista sancțiunilor UE. Decizia mai prevede că punerea fondurilor și a resurselor economice la dispoziția subiecților restricțiilor, precum și utilizarea fondurilor și a resurselor economice în beneficiul acestora este interzisă.

CItește și: Încasările la Bugetul public național au crescut în primele luni ale anului

Decizia CIS din 1 august 2024 este valabilă până la 29 aprilie 2025. Aceasta poate fi reexaminată.

Republica Moldova s-a aliniat la măsurile restrictive internaționale instituite de Statele Unite ale Americii  pe 27 decembrie 2023. Pe lista sancțiunilor SUA se regăsesc Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și soția sa Sara, cetățeanul rus Igor Chaika companiile afiliate acestuia, precum și un grup de agenți ai structurilor de inteligență din Rusia.

Tags: Consiliul Interinstituțional de Supervizarefondurile și resursele economicerepublica moldova
Social