Republica Moldova condamnă recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste din estul Ucrainei

Publicat:

Republica Moldova condamnă ferm recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, a declarat luni seara preşedinta Maia Sandu, potrivit Jurnal.md. şi agerpres.

“Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a zonelor separatiste din regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina. Acest lucru este în mod clar împotriva legii internaţionale. Moldova rămâne ferm angajată să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a transmis Maia Sandu pe contul său oficial de Twitter.


Citeşte şi: 15 milioane de proprietari de case trebuie să cheltuiască mii de lire sterline pentru a respecta regulile ecologice draconice – Black News

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a condamnat cu fermitate recunoaşterea de către Federaţia Rusă a celor două entităţi separatiste din estul Ucrainei, conform publicaţiei citate.

“Această decizie a fost precedată de o campanie de presiune politico-militară asupra Ucrainei şi de acţiuni de destabilizare în zona de conflict. Recunoaşterea pune sub semnul întrebării orice perspectivă de soluţionare politică a conflictului din estul Ucrainei şi va avea consecinţe profunde negative de durată. Regretăm că Federaţia Rusă a ales calea încălcării principiilor şi a normelor dreptului internaţional. Sperăm că această evoluţie nu va provoca un nou val de ostilităţi militare pe linia de contact”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

În acest context, MAEIE reiterează sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute pe plan internaţional.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război.

Citeşte şi: Putin a dat ORDIN armatei ruse să intre în Ucraina – Black News

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) a cerut încă de săptămâna trecută preşedintelui Vladimir Putin recunoaşterea celor două ”republici” autoproclamate, iar un apel în acest sens a fost adresat luni chiar de aşa-zişii lideri ai Doneţk şi Lugansk.

Separatiştii din cele două ”republici” autoproclamate sunt în conflict cu autorităţile ucrainene încă din 2014, de când Rusia a anexat provincia ucraineană Crimeea, notează Jurnal.md.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.