X

Republica Moldova: Dodon va convoca alte alegeri dacă scrutinul din februarie va genera un Parlament aservit

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri că este pregătit să convoace noi alegeri parlamentare peste trei sau patru luni pentru stabilitatea țării dacă scrutinul din februarie va genera un parlament aservit, relatează Reuters, scrie mediafax.

Sondajele arată că socialițtii, care sunt în favoarea relațiilor de prietenie cu Rusia, vor obține majoritatea locurilor în alegerile din 24 februarie, dar s-ar putea să nu reunească o majoritate pentru a putea forma o coaliție. Actuala coaliție pro-occidentală nu poate fi resuscitată deoarece liderul său, Partidul Democrat, este afectată de scandaluri de corupție

Citește și : May: Decizia rămâne aceeaşi: niciun acord, un acord sau niciun Brexit

”În eventualitatea în care partidele nu vor reuși să ajungă la un acord în cadrul coaliției și pentru a forma un nou guvern, eu, ca președinte voi … convoca noi alegeri cât mai curând posibil”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu acordat agenției Reuters.

Moldova este împărțită între Uniunea Europeană și Ucraina, din punct de vederte politic fiind diovizată între Partidul Socialist, condus de Dodon înainte de a deveni președinte, și coaliția de guvernare.

Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova în 2016 din postura de președinte al Partidului Socialist și a declarat că dorește să colaboreze cu sceștia pentru a echilibra legăturile cu estul și vestul.

Citește și : Dăncilă: România rămâne un aliat de încredere al NATO

Tags: alegeriigor dodonparlamentPartidul Socialistpresedinterusiaucrainauniunea europeana
Categorii: Diaspora