X

Republica Moldova: Liberalii cer excluderea socialiştilor din cursa electorală pentru alegerile parlamentare

Partidul Liberal (PLM) din Republica Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestaţie prin care cere instituţiei anularea deciziei privind înregistrarea PSRM în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, informează luni Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Astfel, liberalii susţin că socialiştii promovează, prin programul lor electoral, ura în societate pe criterii etnice, atentează la libertatea de conştiinţă, la voinţa politică a cetăţenilor şi militează împotriva pluralismului politic, subminând astfel drepturile garantate de Constituţia Republicii Moldova.

Citește și : Macron : Stabilitatea şi securitatea nu pot fi separate de drepturile omului

Potrivit contestaţiei depuse, Partidul Liberal a lansat aceste acuzaţii la adresa PSRM după ce a analizat materialele cu caracter de agitaţie electorală ale acestui partid, în care se vorbeşte despre interzicerea partidelor care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România şi despre interzicerea Istoriei Românilor în şcoli.

PSRM nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile Partidului Liberal.

Vineri, 25 ianuarie, a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. În total 15 formaţiuni politice ar urma să figureze pe buletinele de vot.

Citește și : Aproape jumătate din americani nu au deloc încredere în actualul președinte (sondaj)

Tags: Comisia Electorala CentralaparlamentarePLMrepublica moldova
Categorii: Diaspora