Republica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Publicat:

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi de investigare a fraudei bancare din 2014 au dezvăluit câteva nume de pe lista primită de la compania Kroll cu beneficiarii fraudei bancare ce a destabilizat puternic sistemul financiar al republicii, conform media de peste Prut, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei, Alexandru Slusari, a declarat că a primit aceste documente abia vineri de la Banca Naţională, chiar dacă ele existau anterior şi la Procuratura Generală, transmite Radio Chişinău.


Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

“Astăzi, la 13:30, a venit informaţia cu anumite nume şi am semnat un fel de declaraţie de confidenţialitate. Sunt două lucruri care ni se interzic: să publicăm aceste documente şi să pronunţăm vreun nume. Noi am discutat acest subiect cu membrii comisiei şi ne-am asumat riscul să facem publice (unele) numele. Vă putem confirma câteva nume şi câteva companii care figurează pe această listă…”, a declarat Alexandru Slusari.

“Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. Al doilea este grupul lui Vlad Filat cu câteva persoane din anturajul său. Mai sunt Marina Tauber, Reghina Apostolova, aproape întreg grupul parlamentar al Partidului Şor . De asemenea, figurează numele lui Gabriel Stati’, a indicat Slusari.

Potrivit acestuia, documentul Kroll menţionează reprezentanţi ai grupului de pe lângă Unibank, printre care figurează Petru Lucinschi şi Vladimir Novosadiuc, directorul filialei Sputnik de la Chişinău.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin

În raportul Kroll apar mai multe companii deţinute de Vlad Plahotniuc: Prime Management, Finpar Invest, dar şi firme despre care nu s-a vorbit până acum -Gemenii şi Basconslux.

Alexandru Slusari a menţionat că va face tot posibilul ca documentele să fie desecretizate şi să fie făcute publice. De asemenea, deputatul a menţionat că fosta conducere a Procuraturii Generale a refuzat să coopereze cu ancheta parlamentară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.