X

Republica Moldova nu va primi în acest an cele 100 milioane de euro din partea UE din cauza opoziţiei (Octavian Armaşu)

Republica Moldova nu va reuşi sa primească în acest an cele 100 milioane de euro din ajutorul macrofinanciar al UE din cauza opoziţiei, a declarat miercuri ministrul de finanţe al Republicii Moldova, Octavian Armaşu, în cadrul audierilor la Comisia parlamentara pentru economie, buget şi finanţe, transmite Infotag, preluat de Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit ministrului, opoziţia “a dezinformat Comisia Europeană” şi din acest motiv acordul privind asistenţa a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

Citește și : Polonia: Ministerul de Interne cere justiţiei să suspende conducerea unei mișcări de opoziție

El a spus că, potrivit acordului, semnat în 2017, tranşa poate fi acordată mai devreme de trei luni după evaluarea condiţionalităţilor, astfel că Republica Moldova “nu reuşeşte din punct de vedere tehnic să primească toate cele trei tranşe în acest an”.

Chişinăul urma sa primească ajutorul încă în 2017, însă acordarea primei tranşe a fost amânată din cauza modificării sistemului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

Acordul de finanţare prevede alocarea a 100 milioane de euro în trei tranşe. Pentru a obţine fiecare tranşă, autorităţile Republicii Moldova trebuie sa îndeplinească o serie de condiţii. Executivul consideră că a îndeplinit toate condiţionalităţile pentru obţinerea primei tranşe.

Citește și : Egipt: Bloggerul şi jurnalistul Wael Abbas a fost arestat

Tags: chisinaumacrofinanciarmilioane de euroOctavian Armaşurepublica moldovaUE
Categorii: Diaspora