X

Republica Moldova: Propaganda electorală va fi permisă în “ziua tăcerii” şi în ziua alegerilor

Propaganda electorală va fi permisă atât în “ziua tăcerii”, sau a liniştii electorale, cât şi în cea a alegerilor, potrivit unor modificări la Codul Electoral, votate joi în parlamentul Republicii Moldova, informează Radio Chişinău, scrie Agerpres.

Totodată, în ziua alegerilor, propaganda electorală va fi interzisă doar în incinta secţiilor de votare şi pe o rază de 100 de metri distanţă de acestea.

Citește și : Acordul pentru Brexit va fi publicat marţi (The Times)

Proiectul a fost elaborat de Comisia Juridică a parlamentului, în urma unei analize a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor din acest an pentru primăria Chişinăului, câştigate de liderul Platformei Dreptate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Instanţele de la Chişinău au declarat nule alegerile municipale din 3 iunie, invalidând mandatul primarului ales, Andrei Năstase, din partea opoziţiei europene neparlamentare. La 25 iunie, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut hotărârea Curţii de Apel de la Chişinău în acest sens, provocând un val de proteste atât în republică, cât şi pe plan internaţional.

Citește și : Suedia extinde controalele temporare la frontieră până în luna februarie

Tags: - Curtea Supremă de JustiţieAndrei NăstasechisinauCodul ElectoralComisia Juridicăparlament
Categorii: Diaspora