X

Republica Moldova și Ucraina se pregătesc să semneze un acord pentru implementarea Convenției Espoo

Republica Moldova și Ucraina se pregătesc să semneze un acord pentru implementarea Convenției Espoo

Republica Moldova și Ucraina se pregătesc să semneze un acord important ce va marca începerea negocierilor pentru implementarea Convenției Espoo, care se axează pe evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier. Un proiect de lege în acest sens a fost votat la ședința Guvernului din 7 august.

Convenția Espoo, la care Republica Moldova a aderat în 1993, stipulează evaluarea din timp a impactului asupra mediului al activităților planificate pentru prevenirea și reducerea efectelor negative, potrivit moldova1.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Prin acest Acord, cele două țări vor colabora mai eficient, notificându-se reciproc despre activitățile ce ar putea influența mediul în cealaltă țară și participând la proceduri comune de evaluare ecologică.

Ministrul Mediului a subliniat că acest acord va întări relațiile de bună vecinătate și va contribui la protejarea mediului ambelor națiuni.

După semnarea acordului la Kiev, va fi creată o Comisie comună pentru evaluarea impactului asupra mediului, care va facilita evaluarea, va spori accesul publicului la informații și va ajuta la găsirea soluțiilor pentru reducerea impactului ecologic.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: acordEspoorepublica moldovaucraina
Externe