X

Republica Moldova va avea un Oficiu Național de Dezvoltare a Culturii

Republica Moldova va avea un Oficiu Național de Dezvoltare a Culturii

Centrul Național de Educație prin Artă va fi reorganizat în Instituția Publică „Oficiul Național de Dezvoltare a Culturii (IP ONDC)”. Noua structură va gestiona Fondul național al culturii și va selecta proiectele culturale și editoriale care vor fi finanțate din bugetul de stat. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern.

Citeşte şi: Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice” – Stiripesurse.md

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat la ședința Executivului că, în anul curent, pe lângă proiectele culturale și cele editoriale, urmеаză а fi implementate alte noi proiecte de finаnțаrе, ceea ce va solicita о implicare activă, inclusiv а Oficiului Național de Dezvoltare a Culturii. „Vorbim despre implementarea programului de susținere a revistelor culturale și celui de sprijin al traducerilor cărții naționale în străinătate, despre programele locale de dezvoltare culturală și cele de susținere а dоmепiilоr аrtе, educație рrin аrtă, studii și analize”, a adăugat Sergiu Prodan.

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, directorul instituției va fi selectat în urma unui concurs public, pentru un mandat de patru ani. Activitatea și procesul decizional al ONDC vor fi supravegheate și monitorizate de Consiliul Oficiului, format din șapte membri, numiți de Ministerul Culturii. 

Tags: Centrul Național de Educație prin ArtăInstituția Publică „Oficiul Național de Dezvoltare a Culturii (IP ONDC)”Sergiu Prodan
Categorii: Cultură și MediaȘtirile zilei