Republicanii americani vor declasificarea unui memoriu controversat. Democraţii se tem de compromiterea anchetei din ‘Dosarul Rus’

Publicat:

Membrii republicani ai Comitetul pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA au votat pentru declasificarea unui memoriu care ar arăta folosirea necorespunzătoare a unor mijloace de supraveghere de către FBI şi Departamentul de Justiţie în ancheta lor privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, informează dpa, potrivit agerpres.

Congresmanul democrat Adam Schiff a declarat presei că acest comitet a votat luni în concordanţă cu recomandările partidului de a oferi Camerei Reprezentanţilor controversatul memoriu al liderului republican Devin Nunes.


Citeşte şi: CIA preconizează un amestec al Rusiei în alegerile americane din noiembrie

Partidul Republican susţine că memoriul relevă o folosire necorespunzătoare a unor mijloace de supraveghere ale FBI asupra campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump şi poziţii părtinitoare împotriva sa. În schimb, democraţii afirmă că documentul descrie în mod greşit folosirea de informaţii secrete, scrie publicaţia Politico.

Schiff a declarat presei că acest comitet “a depăşit regretabil limita” şi că votul politizează procesul de declasificare, prin lansarea acestui memoriu ‘distorsionat’.

Democraţii susţin că republicanii forţează cu desecretizarea acestui memoriu în încercarea de a compromite ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusele legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.

Şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a spus că acest memoriu redactat de republicani conţine “inadvertenţe şi omisiuni semnificative”.

Citeşte şi: Şicane periculoase deasupra Mării Negre. Ruşii au interceptat un avion-spion american

Trump are acum cinci zile la dispoziţie pentru a permite publicarea acestui memoriu. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a spus că decizia de a permite publicarea acestui memoriu nu a fost luată încă, dar că Trump susţine “transparenţa deplină”.

Pe de altă parte, Steve Bannon, fostul strateg de la Casa Albă, ar urma să apară miercuri, pentru a doua oară, în faţa Comitetului pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor, conform unor relatări din mass-media.

Bannon a refuzat să răspundă majorităţii întrebărilor în timpul unei audieri închise care a avut loc în prima parte a acestei luni. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice Peste 400 de persoane fizice și juridice au instalat panouri fotovoltaice în baza mecanismului de...

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice A încercat să transporte ilicit prin vamă un lot comercial de produse...

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.