Republicanii americani nu reușesc să treacă un plan de redresare economică în SUA

Publicat:

Un prim vot privind un plan gigantic de relansare a economiei americane, afectată de pandemia de coronavirus, a eşuat duminică în cadrul unui vot procedural în Senat, ceea ce confirmă poziţii încă îndepărtate ale democraţilor şi republicanilor, care cu toate acestea au fost de acord cu privire la urgenţa situaţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Republicanii, care deţin majoritatea în Senat, nu au reuşit să-i convingă pe democraţi să voteze în favoarea deschiderii dezbaterilor cu privire la acest proiect de lege, care îşi propune să strângă până la 2.000 de miliarde de dolari, ceea ce ar fi dus la un vot final, luni, în camera superioară a Congresului SUA. Acest eşec riscă să afecteze bursele, au avertizat republicanii.


Citește și: Emiratele Arabe Unite SUSPENDĂ toate zborurile de pasageri

Covid-19 nu a cruţat Congresul, unde un prim senator a anunţat că a fost testat pozitiv, după doi membri ai Camerei Reprezentanţilor în această săptămână. În total, cinci senatori erau în izolare voluntară duminică şi nu au putut să voteze.

Donald Trump a refuzat să se pronunţe asupra unei posibile date privind redresarea primei economii a lumii, afectată de epidemia provocată de noul coronavirus.

Citește și: China testează deja un vaccin împotriva noului coronavirus

”Nu pot răspunde la aceasta”, a declarat duminică preşedintele Trump unui jurnalist care l-a întrebat când s-ar putea redresa economia americană.

”Ceea ce cred eu este că vom avea rezultate bune şi cred că poporul american a fost extraordinar”, a adăugat preşedintele Trump. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.