Republicanii din Congres vor să reia construcţia zidului lui Trump

Publicat:

Continuarea zidului lui Trump, limitarea dreptul de azil: republicanii din Camera Reprezentanţilor au votat joi un proiect de lege pentru a restrânge imigraţia în Statele Unite, alertând despre riscurile unui posibil aflux la frontieră joi seară, notează AFP, potrivit agerpres.

Republicanii îl acuză pe preşedintele democrat Joe Biden că a transformat graniţa într-o sită.


Citeşte şi: Regatul Unit se dotează cu prima sa linie de autobuze autonome – Black News

O măsură care a blocat accesul pe teritoriul american din perioada pandemiei expiră la 23.59, ora Washingtonului. Pentru a se pregăti, statul federal a mobilizat “peste 24.000 de agenţi şi forţe de ordine” la frontieră, pe lângă 4.000 de soldaţi.

“Democraţii au avut doi ani pentru a remedia criza creată de ei la graniţă, dar încă nu au un plan pentru aceasta”, a criticat preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Concret, acest text ordonă administraţiei Biden să reia construcţia celebrului zid al lui Donald Trump la frontiera de sud a Statelor Unite.

Citeşte şi: Portugalia va interzice fumatul pe terase acoperite şi în proximitatea şcolilor – Black News

De asemenea, impune restricţii extrem de stricte la dreptul la azil, impunând migranţilor să treacă frontiera în mod legal, să plătească o taxă şi să îndeplinească mult mai multe criterii pentru a justifica persecuţiile de care fug.

Acest proiect de lege nu are aproape nicio şansă să fie adoptat în Senat, care este în mâinile democraţilor. Preşedintele Joe Biden a ameninţat deja că va face uz de dreptul său de veto. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.