Republicanii lui Trump au strâns mai mulți bani pentru campanie decât democrații lui Biden

Publicat:

Echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump şi Comitetul Naţional Republican au anunţat luni că în aprilie au strâns 61,7 milioane de dolari pentru campania dinaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, din luna noiembrie, depăşind suma strânsă în aceeaşi lună de candidatul democrat Joe Biden, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unei declaraţii a echipei de campanie a lui Donald Trump, suma adunată în aprilie reprezintă un record, aducând valoarea fondurilor astfel colectate de republicani la 255 de milioane de dolari. Anterior în cursul zilei de luni, democratul Joe Biden afirmase că echipa sa şi Comitetul Naţional Democrat au strâns 60,5 milioane de dolari în aprilie.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Valoarea sumelor strânse de republicani şi democraţi este cu atât mai surprinzătoare în contextul crizei cauzate de pandemia de COVID-19, care a lovit substanţial economia americană.

Suma strânsă în aprilie de Biden urmează unui record lunar înregistrat în martie, când democraţii au adunat 46,7 milioane de euro pentru campania electorală, de peste trei ori mai mult decât au strâns republicanii în aceeaşi lună.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Joe Biden a devenit la începutul lunii aprilie nominalizatul de facto al Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane după ce principalul său rival, senatorul Bernie Sanders, s-a retras din cursa internă.

În luna aprilie, economia americană a pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă numai în luna aprilie, cea mai mare scădere a populaţiei ocupate după Marea Criză (1929-1933), principala cauză fiind pandemia de COVID-19. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.