X

Responsabila aplicaţiei de urmărire a cazurilor de COVID-19 din Regatul Unit, ‘victimă’ a propriului său sistem

Dido Harding, responsabila pentru sistemul de urmărire a contacţilor celor infectaţi cu noul coronavirus în Regatul Unit (Test and Trace), a dezvăluit miercuri că este nevoită să se autoizoleze, după ce a fost contactată de propria sa aplicaţie, relatează AFP, scrie agerpres

“Nimic nu depăşeşte experienţa personală a propriilor dvs. produse … Am primit asta azi-noapte”, a spus Dido Harding pe Twitter într-un mesaj însoţit de o captură de ecran a telefonului său mobil cu textul “Trebuie să staţi în carantină până pe 26 noiembrie”.

Citește și : Nikol Paşinian anunţă un plan de recontrucţie în Nagorno-Karabah

“Mă simt bine”, a declarat dna Harding, adăugând că intenţionează să petreacă “multe ore” în videoconferinţă pentru a-şi continua munca.

Dido Harding a fost criticată pentru eşecurile aplicaţiei de urmărire a cazurilor. Conform datelor oficiale publicate joi, acest sistem nu a reuşit să depisteze decât 60,4% dintre contacţii apropiaţi ai pacienţilor cu COVID-19.

Premierul britanic Boris Johnson se află, de asemenea, în carantină, după ce a intrat în contact cu un deputat conservator infectat cu noul coronavirus. El a spus luni că se simte “foarte bine” şi are anticorpi după ce a fost grav bolnav de COVID-19 în aprilie.

Deşi a fost testat negativ la COVID-19, Boris Johnson trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile în apartamentul său din Downing Street, conform regulilor în vigoare din ţară. Neputând să meargă în Parlament, el a participat miercuri la prânz la şedinţa săptămânală de întrebări adresate şefului guvernului prin videoconferinţă, o premieră.

Citește și : Nikol Paşinian anunţă un plan de recontrucţie în Nagorno-Karabah

Marea Britanie este ţara cea mai afectată de COVID-19 din Europa, cu 52.745 de morţi şi 1.410.732 de cazuri, potrivit ultimului raport oficial publicat marţi.

Anglia se află în prezent la al doilea lockdown, programat să se încheie pe 2 decembrie, după patru săptămâni. Scopul este, printre altele, să se reducă numărul de contaminări pentru a le permite britanicilor să sărbătorească Crăciunul cu apropiaţii.

Tags: coronavirusDido HardingRegatul UnitTest and Trace
Categorii: Diaspora