Responsabilul UE pentru probleme de mediu a prezentat în avans câteva elemente ale Pactului ecologic european

Publicat:

Uniunea Europeană ar trebui să încurajeze proiecte urbane mai verzi şi mai curate, izolarea mai bună a locuinţelor şi reîmpădurirea masivă, a declarat joi principalul responsabil al UE pentru chestiuni de mediu, cu câteva zile înainte ca executivul comunitar să prezinte mult aşteptatul Pact ecologic european, relatează DPA, potrivit agerpres.

Preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, care şi-a început mandatul duminică, a făcut din combaterea încălzirii globale o prioritate-cheie, în scopul de a transforma UE într-un teritoriu cu impact zero asupra climei până în 2050. Majoritatea capitalelor susţin acest deziderat, iar Ursula von der Leyen speră să-i câştige de partea ei pe sceptici la summitul UE de săptămâna viitoare.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

Pentru a reduce suficient emisiile de CO2, vor fi necesare schimbări radicale în furnizarea energiei şi procesul de fabricaţie, dar şi în transport, încălzire sau agricultură.

“Dacă putem adopta legislaţia necesară în următorii cinci ani, atunci ne rămân 25 de ani ca generaţie pentru a o implementa”, a declarat vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, care este responsabil pentru Pactul ecologic european. Lipsa de acţiune nu este o opţiune, a observat el.

Ca exemple despre ce ar trebui făcut, el a menţionat un “program masiv de împădurire”, precum şi un proces de înverzire a oraşelor şi de ameliorare a calităţii aerului.

El a subliniat importanţa faptului ca UE să se asigure că nimeni nu rămâne în urmă, observând că celor mai multor oameni le lipsesc cei 15.000 până la 20.000 de euro pentru a-şi izola mai bine locuinţele. Proprietarilor ar trebui să li se dea opţiunea să restituire suma timp de mai mulţi ani, a spus Timmermans.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți

În conformitate cu Acordul de la Paris semnat de state din toată lumea, UE s-a angajat să limiteze creşterea temperaturii globale cu 2 grade comparativ cu nivelurile preindustriale sau ideal cu 1,5 grade.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.