Restaurantele din Dubai oferă reduceri clienților vaccinați

Publicat:

Trei restaurante din Dubai oferă reduceri clienţilor vaccinaţi împotriva noului tip de coronavirus, au anunţat acestea pe reţelele sociale, într-un moment în care emiratul din Golf încetineşte administrarea de vaccinuri Pfizer-BioNTech, din cauza întârzierilor privind livrările, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Restaurantele, hotelurile şi magazinele sunt deschise la Dubai, ce şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini, pentru a relansa un sector crucial pentru economia sa.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

“Prima doză (de vaccin): 10% reducere pe nota de plată. A doua doză: 20% reducere” – au anunţat trei restaurante pe Instagram şi Facebook, precizând că pentru a putea beneficia de reducere va fi nevoie de “o dovadă”, cum este un certificat medical.

Dubai, unul dintre cele şapte emirate ce formează Emiratele Arabe Unite (EAU), a lansat la mijlocul lui decembrie o campanie de vaccinare după aprobarea vaccinurilor chinez Sinopharm şi americano-german Pfizer-BioNTech.

Însă, în timp ce ţara se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări, Autoritatea în domeniul sănătăţii din Dubai a anunţat în acest weekend o încetinire în administrarea vaccinului Pfizer, din cauza întârzierii livrărilor.

În acest context, guvernul a decis să limiteze anumite activităţi de divertisment şi să întărească măsurile de distanţare fizică. Autorităţile i-au îndemnat pe locuitori să “raporteze” încălcările acestor restricţii prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Mai mult de două milioane de doze au fost deja injectate în EAU, care are o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, potrivit cifrelor oficiale.

Această ţară se clasează pe locul doi după Israel în ceea ce priveşte procentul populaţiei vaccinate, estimează site-ul german de date Statista.

Până acum, EAU au înregistrat peste 280.000 de cazuri de contaminări de COVID-19, dintre care aproape 800 s-au soldat cu decese. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene Ursula von der Leyen rămâne șefa...

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe Un bărbat...

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate...

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea a două modificări efectuate de Parlament, în 2022, la legea cu privire...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.