Restaurarea celebrului Big Ben va fi finalizată anul viitor

Publicat:

Restaurarea emblematicului Big Ben din Londra va fi finalizată anul viitor, a declarat parlamentul britanic, potrivit DPA și agerpres.

Lucrările la celebrul turn londonez – denumit oficial Elizabeth Tower, însă cunoscut sub numele de Big Ben, după porecla dată clopotului său principal – şi la orologiul său (Great Clock), urmează să se încheie în al doilea trimestru al anului 2022.


Citește și: O bandă de traficanţi de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean

În timpul verii, se aşteaptă să fie reinstalat mecanismul orologiului, în timp ce clopotele vor reveni la începutul anului viitor.

Ultima dată acestea au bătut pe 31 decembrie 2020, când Marea Britanie a părăsit piaţa unică a Uniunii Europene, însă oficial momentul a marcat începutul unui nou an.

Cei ce vizitează Westminster-ul vor începe să vadă schelele îndepărtate de pe turn în toamna lui 2021.

Turnul şi orologiul său au început să fie restaurate în 2017 după o pauză de 32 de ani.

Citește și: Fotbalul englezesc BOICOTEAZĂ total rețelele sociale ca răspuns la abuzul online

Costul iniţial al lucrărilor fusese estimat la 61,1 milioane de lire sterline (84,73 milioane de dolari), însă aceasta a crescut la 79,7 de milioane de lire sterline după ce s-au descoperit distrugeri provocate de o bombă din Al Doilea Război Mondial şi de azbest.

Coronavirusul a întârziat lucrările şi a adăugat încă 9 milioane de lire sterline la costurile pentru renovarea acestei structuri vechi de 178 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi pentru ca europenii să...

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni...

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie Un comandament NATO pentru coordonarea sprijinului pentru Ucraina va fi operaţional în Germania din...

Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri

Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri Un tribunal rus de la Moscova a condamnat joi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.