X

Restricţii de circulaţie la Washington

Edilul Washington, Muriel Bowser, a emis un ordin privind impunerea de restricţii de circulaţie în capitala SUA începând cu ora locală 18:00 după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, transmite dpa, potrivit agerpres.  

“Astăzi, ordon restricţii de circulaţie în întreg oraşul pentru District of Columbia, începând de miercuri, 6 ianuarie, ora 6:00 p.m. până joi, 7 ianuarie, ora 6:00 a.m.”, a scris pe Twitter primăriţa Muriel Bowser.

Citește și : Comcyber, unitatea specială a armatei franceze în lupta cibernetică, va lucra doar în conflictele ‘de la stat la stat’

Postul MSNBC a relatat că democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi primăriţa Muriel Bowser au cerut Gărzii Naţionale să vină la Capitoliu şi să-i îndepărteze pe protestatari. Însă Departamentul Apărării din SUA a negat că ar fi primit o solicitare din partea oficialităţilor din Washington D.C. de a desfăşura Garda Naţională la clădirea Capitoliului, a scris pe Twitter un reporter al Washington Post.

Pe de altă parte, un consilier al vicepreşedintelui ales Kamala Harris a declarat, potrivit Reuters, că aceasta se află în siguranţă într-un loc care nu a fost dezvăluit.

Citește și : BoJo vine cu precizări în parlament: CUM și CÂND va fi ridicat LOCKDOWN-ul în UK?

În fine, senatorul republican Mitt Romney a apreciat că Trump a provocat “această insurecţie”, potrivit unui tweet al unui reporter al publicaţiei The New York Times.

Tags: Donald TrumpMuriel BowserSUAwashington
Categorii: Știrile zilei