Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Publicat:

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) emite o atenționare specială pentru toți operatorii de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone.

Potrivit responsabililor de la ANTE, pe parcursul perioadei caniculare, între orele 10:00 și 20:00, circulația vehiculelor de mare tonaj pe drumurile naționale rămâne a fi restricționată, iar măsura este menită să protejeze infrastructura rutieră și să prevină deteriorarea asfaltului, transmite Știri.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În acest sens, operatorii sunt îndrumați să își planifice itinerariile astfel încât să evite circulația în intervalele menționate. Totodată, autoritățile recomandă ca transporturile să se desfășoare în orele mai răcoroase ale zilei, dimineața devreme sau seara târziu.

„Încurajăm toți operatorii să își informeze șoferii despre riscurile asociate conducerii în condiții de căldură extremă și să le asigure suficiente pauze de odihnă, hidratare și acces la locuri umbrite”, se arată în anunțul ANTA.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Șoferii sunt îndemnați să urmărească actualizările meteo emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, și să fie pregătiți să ajusteze programul de transport în funcție de evoluția condițiilor climatice.

Responsabilii ANTA atenționează toți participanții la trafic că, în caz de încălcare a restricțiilor amenda de până la 4.500 de lei aplicată persoanei fizice, și de până la 15.000 de lei aplicată persoanei juridice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii Republica Moldova a exportat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.