X

Restricțiile din UK ar putea rămâne în picioare până ce TOȚI adulții vor fi vaccinați

Marea Britanie ar putea să menţină în vigoare “anumite restricţii” pentru a limita propagarea maladiei COVID-19 până când întreaga populaţie adultă va fi vaccinată, a declarat joi seară Susan Hopkins, directorul executiv al Public Health England, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ea a mai spus că unele dintre restricţii ar putea fi menţinute şi dincolo de momentul în care întreaga populaţie adultă va fi vaccinată.

Citește și: Parlamentul Cehiei RESPINGE prelungirea stării de urgență

“Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populaţia adultă”, a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.

“Dar, chiar şi atunci, cred că va trebui să cunoaştem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricţiile şi să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie”, a adăugat ea.

Citește și: SUA au mai cumpărat 200 de milioane de vaccinuri

Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane şi a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în ţară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Mai mulţi miniştri din guvern au fost criticaţi, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte şi prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populaţiei mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricţiilor antiepidemice. 

Tags: Boris Johnsoncoronavirusmarea britaniePublic Health EnglandrestricțiiSARS-CoV-2Susan Hopkinsvaccin
Categorii: Diaspora