X

Restricţiile în Marea Britanie nu vor putea fi ridicate mai devreme de finalul lunii mai

Restricţiile de mobilitate a populaţiei în Marea Britanie nu vor putea fi ridicate mai devreme de finalul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, care a avertizat că mai întâi trebuie încetinită răspândirea coronavirusului şi introdusă testarea la nivel larg, scrie news.ro.

Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, a declarat pentru BBC Radio că se lucrează pentru stabilirea felului în care pot fi relaxate în timp măsurile impuse de autorităţi.

Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Spania

„Vrem să ajungem la situaţia în care cel puţin până la finalul lunii mai să putem înlocui unele măsuri, bazate pe tehnologie şi testare, pentru completa izolare pe care o avem acum”. El a adăugat că se urmăreşte realizarea de testări la nivel larg şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. „Pentru a înlocui acel regim, trebuie să reducem numărul cazurilor”.

În ultima lună, Guvernul britanic a ordonat închiderea instituţiilor publice, a localurilor şi magazinelor şi interzicerea adunărilor sociale. Oamenilor le-a fost cerut să rămână în case.

„Sunt optimist că în câteva săptămâni vom putea ajunge la un regim care nu va reprezenta o viaţă normală, dar va fi cumva mai relaxat în termeni de distanţare socială”, a mai spus Ferguson.

Marea Britanie a înregistrat, până vineri, un număr total de 3.605 de decese provocate de Covid-19 din 38.168 de persoane testate pozitiv.

Citește și : Recesiunea provocată de coronavirus va fi ‘mult mai gravă’ decât criza din 2008 (FMI)

Prim-ministrul Boris Johnson, aflat în carantină, i-a invitat pe liderii partidelor de opoziţie să colaboreze cu el pentru a combate criza sanitară. El a spus că vrea să le cunoască părerile şi să îi pună la curent cu măsurile luate până acum.

Johnson a spus că un briefing va avea loc săptămâna viitoare.

Tags: Boris Johnsoncarantinacovid-19Imperial College Londonmarea britanie
Categorii: Diaspora