X

Rețeaua de socializare X a lui Elon Musk – investigație importantă a UE

Rețeaua de socializare X a lui Elon Musk investigație importantă a UE

Rețeaua de socializare X a lui Elon Musk este investigată de UE pentru eforturile sale de a combate dezinformarea și conținutul dăunător.

Platforma de socializare X, cunoscută înainte sub numele de Twitter, este prima care a fost investigată în temeiul Legii privind serviciile digitale ale blocului european. A intrat în vigoare în noiembrie 2022 și solicită companiilor mari online să facă mai mult pentru a gestiona conținutul ilegal și riscurile de securitate percepute.

Citește și Rata șomajului în rândul tinerilor este mai mare în comparație cu alte categorii de vârstă

Ancheta de referință asupra X vine după ce Musk a avut discuții contradictorii cu comisarul european Thierry Breton, care l-a avertizat pe miliardar să facă mai mult pentru a combate dezinformarea despre războiul Israel-Hamas.

Breton a scris, de asemenea, lui Meta, TikTok și Google pentru a le readuce aminte de obligațiile care le revin în temeiul actului și fiecare a evidențiat pașii pe care o să-i ia pentru a lupta împotriva știrilor false.

Doar X a primit o cerere formală de informații în temeiul legislației. Compania a spus că va respecta procesul de reglementare.

În mare parte, aceasta a luat locul vechii echipe de fact-checking a Twitter, pe care Musk a dizolvat-o în timpul concedierilor în masă după ce a cumpărat compania în octombrie anul trecut.

Tags: Elon Maskinvestigatie
Categorii: ExterneȘtirile zilei