X

Retragerea trupelor americane din Siria lasă Europa “mai vulnerabilă”, afirmă Guy Verhofstadt

Decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de retragere a trupelor americane din Siria lasă Uniunea Europeană “mai vulnerabilă”, afirmă Guy Verhofstadt, liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), potrivit Mediafax.

Decizia lui Donald Trump “este o victorie pentru Rusia, Iran, Turcia, pentru grupurile susţinute de Turcia şi pentru regimul sirian”, a transmis Guy Verhofstadt prin Twitter.

Citește și : Donald Trump apără retragerea trupelor americane din Siria: Este ‘timpul ca alţii să lupte’

“Deloc surprinzător, europenii sunt lăsaţi mai vulnerabili, iar situaţia arată cât de greşit este să nu avem o forţă de apărare capabilă să contribuie la stabilizarea regiunilor învecinate”, a argumentat Guy Verhofstadt.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pregăteşte retragerea “totală” şi “rapidă” a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic, au anunţat miercuri surse citate de CNN. Decizia a fost luată direct de preşedintele Donald Trump, au declarat sursele citate. Este vorba de o schimbare semnificativă a politicii Statelor Unite faţă de Siria. Donald Trump a confirmat hotărârea prin Twitter: “Am învins reţeaua teroristă Stat Islamic în Siria, iar acesta este singurul motiv pentru care eu cred că este necesară prezenţa în această ţară în mandatul meu de preşedinte”. Miercuri seară, Preşedinţia Statelor Unite a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria.

Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulţi fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Citește și : UE: Acord pentru protecţia împotriva practicilor comerciale neloiale

Tags: ALDEDonald TrumpeuropaGuy VerhofstadtsiriaSUA
Categorii: Diaspora