X

Reuniune-cheie a partidului unic din Coreea de Nord pe tema agriculturii la sfârşitul lui februarie

Partidul Muncitorilor, partidul unic din Coreea de Nord, se va reuni la sfârşitul lunii februarie pentru a discuta despre dezvoltarea agricolă, invocând necesitatea unei “schimbări radicale”, au raportat luni media oficiale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Această ţară, dotată cu arma nucleară şi supusă unor sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale de arme interzise, suferă de lipsuri alimentare cronice.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO – Black News

Coreea de Nord este extrem de vulnerabilă la catastrofele naturale, în special la inundaţii şi secetă, din cauza lipsei de infrastructuri, a despăduririlor şi a deceniilor de proastă gestionare a statului.

“Este foarte important şi urgent să se stabilească o strategie corectă pentru dezvoltarea agriculturii”, se arată într-o rezoluţie a Biroului Politic, publicată de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Recunoscând necesitatea unei “turnuri” şi a unei “schimbări radicale” în sectorul agriculturii, biroul a decis să convoace o reuniune plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor la sfârşitul lui februarie, conform KCNA.

În general, aceste reuniuni nu sunt convocate decât o dată sau de două ori pe an, iar acest anunţ survine la numai două luni după o reuniune a principalilor lideri ai partidului.

Coreea de Nord, ale cărei economie şi agricultură sunt în ruine după decenii de gestionare dezastruoasă şi de alocare a resurselor pentru programul nuclear, s-a confruntat cu o mare foamete în a doua jumătate a anilor 1990.

Citeşte şi: Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70 – Black News

Sute de mii de persoane au murit, însă unele estimări vorbesc de milioane de victime.

Coreea de Nord este de asemenea supusă de la începutul lui 2020 unei blocade rigide autoimpuse pentru a combate pandemia de COVID-19 şi nu a reluat decât anul trecut unele schimburi cu China.

Tags: Coreea de NordPartidul Muncitorilor
Categorii: Știrile zilei