Reuniune de criză a guvernului britanic după protestele violente anti-imigraţie

Publicat:

Reuniune de criză a guvernului britanic după protestele violente anti-imigraţie

Confruntat cu cele mai grave revolte care au avut loc în Regatul Unit în ultimii 13 ani, premierul laburist britanic Keir Starmer are luni o reuniune de criză la Downing Street, după o săptămână de proteste violente care au vizat migranţi şi moschei, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

În aceste violenţe, declanşate după înjunghierea mortală a trei fetiţe de către un adolescent ai cărui părinţi sunt imigranţi rwandezi, manifestanţii au devastat hoteluri care găzduiesc solicitanţi de azil, au asediat moschei şi au jefuit magazine.


Citeşte şi: Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană – Stiripesurse.md

Totuşi, încheierea weekendului şi sutele de arestări efectuate de poliţie aduc speranţa revenirii la calm. După ce a acţionat puternic în ultimele zile contra manifestanţilor pe care i-a catalogat drept “derbedei”, premierul laburist Keir Starmer a convocat o reuniune de criză, aşa-numita “Cobra”, cu miniştri şi reprezentanţi ai poliţiei.

Reuniune de criză a guvernului britanic după protestele violente anti-imigraţie

Într-un mesaj televizat transmis duminică seară, el a promis că autorităţile vor face “tot ce trebuie pentru a-i aduce pe aceşti derbedei în faţa justiţiei cât mai repede posibil” şi că aceştia vor regreta participarea la protestele violente.

După atacul mortal cu cuţitul comis de adolescentul rwandez în vârstă de 17 ani în oraşul Southport, violenţe între poliţie, manifestanţi şi uneori contra-manifestanţi anti-rasişti au avut loc în mai multe oraşe pe tot cuprinsul Angliei şi Irlandei de Nord.

Duminică, aceste proteste, ce au ca lozincă “Destul este destul” (Enough is enough), referire la debarcarea migranţilor veniţi în Regatului Unit cu bărci pneumatice traversând Canalul Mânecii, au degenerat în violenţe contra a două hoteluri care găzduiesc solicitanţi de azil. Găzduirea migranţilor în hoteluri plătite de guvern a creat tensiuni pe plan local, iar guvernele conservatoare precedente au încercat să pună capăt acestui sistem, dar nu au reuşit.

Reuniune de criză a guvernului britanic după protestele violente anti-imigraţie

Potrivit presei britanice, peste 400 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente din ultima săptămână. “Vor trebui să dea socoteală, aceşti delincvenţi vor plăti scump”, a declarat ministrul de interne Yvette Cooper.

“Ne-am asigurat ca tribunalele să fie pregătite, că au procurori suplimentari disponibili” şi “ne aşteptăm ca justiţia să se facă rapid”, a indicat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sprijin pentru fermieri: Un nou proiect ‘Progress’ va fi implementat în sectorul agricol

Sprijin pentru fermieri: Un nou proiect 'Progress' va fi implementat în sectorul agricol Un nou proiect „Progress” va fi implementat în sectorul agricol pentru a...

Năstase continuă să insiste ca Maia Sandu să participe la dezbateri

Năstase continuă să insiste ca Maia Sandu să participe la dezbateri Andrei Năstase, fostul lider al Platformei Demnitate şi Adevăr, a vizitat președinția. În discursul...

Sportiva moldoveancă Irina Rîngaci, eliminată de la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportiva moldoveancă Irina Rîngaci, eliminată de la Jocurile Olimpice de la Paris O luptă plină de suspans a demonstrat sportiva moldoveancă Irina Rîngaci, în optimile...

De ce doar moldovenii cu venituri oficiale obținute în R. Moldova sunt eligibili pentru a aplica la proiectul ‘Prima casă’?

De ce doar moldovenii cu venituri oficiale obținute în R. Moldova sunt eligibili pentru a aplica la proiectul 'Prima casă'? Conform criteriilor de eligibilitate ale programului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.