Reuniunile din aprilie ale FMI şi Băncii Mondiale se vor desfăşura în ‘format virtual’ din cauza coronavirusului

Publicat:

Reuniunile din aprilie ale FMI şi Băncii Mondiale, care adună de obicei zeci de mii de persoane la Washington, se vor desfăşura în acest an într-un “format virtual” din cauza coronavirusului, au anunţat responsabilii celor două instituţii într-un comunicat comun, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Ţinând cont de preocupările în creştere în materie de sănătate legate de virus, conducerile FMI şi Băncii Mondiale, precum şi consiliile lor de administraţie, au convenit să pună în aplicare un plan comun pentru a adapta reuniunile din primăvara 2020 la un format virtual”, au declarat Kristalina Gheorghieva, directoarea generală a FMI, şi David Malpass, preşedinte al Băncii Mondiale, citaţi în text.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Cei doi lideri subliniază că sunt “profund preocupaţi de evoluţia situaţiei coronavirusului şi a tragediei umane” pe care o provoacă.

“Obiectivul nostru este de a ne servi eficient toţi membrii, garantându-le în acelaşi timp sănătatea şi securitatea participanţilor şi personalului la reuniunile de primăvară”, au mai precizat cei doi.

În cursul acestor reuniuni, FMI şi Banca Mondială publică previziunile lor actualizate privind creşterea economiei mondiale.

Delegaţii din ţările membre ale instituţiilor, economişti şi jurnalişti participă la numeroase conferinţe de presă, seminarii şi dezbateri pe o multitudine de teme.

Pe marginea acestor evenimente are loc şi reuniunea G20.

“Rămânem pe deplin hotărâţi să menţinem un dialog productiv cu părţile implicate şi vom profita din plin de capacităţile noastre de conectare informatică şi virtuală pentru a organiza consultările politice esenţiale cu membrii”, au subliniat Kristalina Gheorghieva şi David Malpass.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

Ei adaugă că vor continua “să împărtăşească analizele” FMI şi ale Băncii Mondiale.

“Cu acest format adaptat, suntem convinşi că ţările noastre membre vor fi în măsură să se angajeze eficient asupra chestiunilor economice mondiale urgente”, au conchis ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.