Reuters: Qualcomm e interesat să cumpere bucăți din Intel pentru proiectarea microcipurilor

Publicat:

Reuters: Qualcomm e interesat să cumpere bucăți din Intel pentru proiectarea microcipurilor

Qualcomm a luat în considerare posibilitatea de a achiziționa părți din afacerea de proiectare a microcipurilor de la Intel pentru a spori portofoliul de produse ale companiei, spun două surse citate de Reuters.

Producătorul de cipuri mobile a analizat posibilitatea de a achiziționa diferite părți ale Intel, care încearcă să obțină lichidități și de asemenea caută să renunțe la unități din afacerile sale și să vândă alte active, au declarat aceste persoane.


Afacerea de proiectare a PC-urilor Intel prezintă un interes semnificativ pentru directorii Qualcomm, a declarat una dintre surse, dar aceștia analizează toate unitățile de proiectare ale companiei.

Alte părți ale Intel, cum ar fi segmentul de servere, ar avea mai puțin sens pentru Qualcomm să le achiziționeze, a declarat o altă sursă care cunoaște operațiunile Qualcomm.

Qualcomm nu a abordat Intel cu privire la o potențială achiziție și a refuzat să comenteze planurile sale, a declarat un purtător de cuvânt al Intel. Intel este „profund angajat față de afacerea noastră cu PC-uri”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Citește și: Ministrul italian al culturii a demisionat după ce și-a numit amanta pe post de ‘consilier pentru evenimente majore’

Qualcomm a refuzat să comenteze.

Qualcomm, companie cu o valoare de 184 de miliarde de dolari, cunoscută pentru cipurile găsite în smartphone-uri și care îi are pe cei de la Apple printre clienți, lucrează de luni de zile la planuri de a cumpăra bucăți din Intel. Interesul și planurile Qualcomm nu au fost finalizate și s-ar putea schimba, potrivit surselor.

Intel a raportat luna trecută un al doilea trimestru dezastruos, care a inclus o reducere cu 15% a personalului și o pauză în plata dividendelor. Directorii executivi caută soluții pentru a continua să finanțeze planurile de producție ale companiei și să genereze lichidități.

Veniturile din afacerile cu PC-uri au scăzut cu 8% anul trecut, la 29,3 miliarde de dolari, pe fondul unei piețe a PC-urilor mai slabe.

Cunoscut cândva pentru campania de marketing „Intel Inside”, grupul de clienți Intel produce cipuri pentru laptopuri și desktop-uri utilizate în mașinării din întreaga lume. Directorii au declarat că introducerea PC-urilor cu inteligență artificială va determina consumatorii să își actualizeze computerele și va genera mai multe vânzări.

Qualcomm a generat venituri totale de 35,82 miliarde de dolari în ultimul său an fiscal.

La începutul acestei săptămâni, Intel a lansat un nou cip pentru calculatoarele personale, denumit Lunar Lake, despre care directorii au declarat că oferă performanțe superioare pentru aplicațiile de inteligență artificială. Taiwan Semiconductor Manufacturing a fabricat porțiuni semnificative din aceste cipuri, lucru pe care Intel l-a făcut în mod tradițional la nivel intern.

Consiliul de administrație al Intel urmează să se reunească săptămâna viitoare pentru a analiza o propunere din partea directorului general, Pat Gelsinger, și a altor directori cu privire la modul de reducere a operațiunilor sale, în încercarea de a economisi bani. Opțiunile posibile includ o vânzare a unității sale de cipuri programabile, Altera, a relatat Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un număr record de firme intenționează să își reducă cheltuielile de publicitate pe platforma X a lui Elon Musk

Un număr record de firme intenționează să își reducă cheltuielile de publicitate pe platforma X a lui Elon Musk Un număr record de firme intenționează...

Ministerul Educației va găsi o sută de școli pentru desfășurarea stagiilor de practică ale profesorilor

Ministerul Educației va găsi o sută de școli pentru desfășurarea stagiilor de practică ale profesorilor Practica pedagogică trebuie să fie regândită pentru a nu rămâne...

Tragedie în Franța. Un bărbat și-a ucis soția și copiii și apoi a atacat trecători pe stradă

Tragedie în Franța. Un bărbat și-a ucis soția și copiii și apoi a atacat trecători pe stradă Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice...

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru sportivii moldoveni medaliați la Jocurile Paralimpice: Trăim alături de voi bucuria fiecărei victorii

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru sportivii moldoveni medaliați la Jocurile Paralimpice: Trăim alături de voi bucuria fiecărei victorii Președintele Maia Sandu a transmis un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.