X

Reutilizarea apelor uzate în agricultură. Suedezii vor ajuta ecologiștii moldoveni să elaboreze un studiu

Reutilizarea apelor uzate în agricultură. Suedezii vor ajuta ecologiștii moldoveni să elaboreze un studiu

O echipă de experți naționali, împreună cu Institutul de Mediu din Stockholm, vor realiza un Studiu despre reutilizarea apelor uzate epurate în agricultură în cadrul proiectului „Agenda Verde” pentru Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina, finanțat de Agenția Suedeză de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

Citește și: Fermierii vin la Președinție. Invocă că statul i-a lăsat de izbeliște

Potrivit specialiștilor din cadrul Ministerului Mediului, în contextul schimbărilor climatice și al provocărilor legate de accesul la apă, acest studiu va investiga utilizarea apelor uzate epurate ca sursă alternativă pentru irigație.

„Se vor analiza metodele optime de utilizare a acestor ape, având în vedere calitatea și cantitatea lor disponibilă, compatibilitatea cu solul, precum și avantajele și riscurile asociate. În plus, studiul va estima costurile pentru implementarea sistemelor de tratare a apei”, menționează specialiștii de profil din cazul ministerului de ramură.

De asemenea, studiul va oferi informații pentru implementarea Regulamentului UE privind cerințele minime pentru reutilizarea apei, ajutând la înțelegerea a ceea ce poate fi aplicat în Republica Moldova.

Tags: agriculturăape uzateMinisterul Mediuluireutilizarea apeiStockholmstudiuSuedia
Știrile zilei