X

Reuven Rivin l-a felicitat pe omologul său american Donald Trump pentru recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului

Preşedintele Israelului, Reuven Rivin, l-a felicitat miercuri pe omologul său american Donald Trump pentru că a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a statului israelian şi pentru că a anunţat că va da instrucţiuni pentru mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv în Oraşul Sfânt, informează EFE, conform agerpres .

“Îl felicit pe preşedintele Donald Trump pentru anunţul său (…) Nu există un cadou mai frumos şi mai potrivit, când ne apropiem de aniversarea a 70 de ani de independenţă a statului Israel”, a declarat Rivlin, citat într-un comunicat de presă.

Decizia Casei Albe “este o realizare în ceea ce priveşte recunoaşterea dreptului poporului evreu la pământurile noastre şi un succes în drumul nostru către pace”, a mai spus şeful statului israelian.

Citește și : Statutul oraşului Ierusalim nu poate fi soluţionat decât printr-o ‘negociere directă’ între israelieni şi palestinieni (Antonio Guterres)

Tags: capitalăDonald Trumpierusalimorasul sfantReuven Rivintel aviv
Categorii: Sinteze