X

Revenco și-a dat demisia sau a fost demisă de la șefia ministerului Afacerilor Interne?

În cadrul unul interviu TV, Igor Grosu a fost întrebat de plecarea doamnei Revenco, dacă aceasta a fost legată de atacul de la Aeroport și cui i-a aparținut această decizie. După mai multe discuții complexe la Guvern, a fost luată decizia ca Ana Revenco să plece de la șefia ministerului Afacerilor Interne. Declarația îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Citește și : Zelenski: Războiul ‘ajunge pe teritoriul Rusiei’

„Nu, a fost o decizie, o analiză la nivel de Guvern, s-a discutat la Guvern, domnul prim-ministru a avut o discuție cu fiecare din cei 3 (n.r. miniștri care au fost înlocuiți în Executiv) și numai după ce au ajuns la o concluzie, atunci s-a venit cu această propunere la fracțiune. Eu cunoșteam despre aceste discuții, s-au luat lucrurile în complex”, a răspuns președintele Parlamentului.

Acesta a adăugat că poliția Republicii Moldova a făcut maxim posibil, iar ceea ce s-a întâmplat la Aeroport este o pierdere enormă pentru țara noastră.

„Analizele au fost făcute și analizele primare ce au arătat că acest individ nu figura în nicio bază de date, nici pe dimensiunea CSI, nici pe dimensiunea Europol. Totuși, filtrele noastre au funcționat și l-au oprit. Nu pot să spun în ce număr de persoane, oricum după asta s-au operat schimbări, îmbunătățiri ale securității la Aeroport și nu doar”, a mai spus Igor Grosu.

În legătură cu șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a rămas în funcție după traficul incident de la Aeroport, Grosu a spus: „Așteptăm raportul. Nu contează că e persoana cutare sau cutare în funcție. În dependență de concluziile raportului, vor fi luate decizii, aplicate sancțiuni, vor fi schimbate proceduri. Nu are nimeni nicio clemență, absolut”.

Citește și : Un autocar plin cu pasageri s-a ciocnit cu două mașini la Leuşeni – VIDEO

Tags: aeroportguvernIgor GrosuRevencoRosian Vasiloi
Categorii: Politică