Revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi este prematură pentru moment, consideră Comitetul olimpic german

Publicat:

Revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale este prematură pentru moment, a apreciat unul dintre responsabilii Comitetului olimpic german (DOSB), Torsten Burmester, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Din punctul nostru de vedere, încă nu a venit momentul potrivit pentru a permite sportivilor cu paşaport rusesc sau belarus să participe la competiţiile internaţionale”, a explicat Burmester, numărul doi al DOSB, într-un interviu publicat pe site-ul acestei organizaţii.


Citește și: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Grecia (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – Black News

“Actele de război s-au intensificat şi mai mult în ultimele săptămâni, în special atacurile împotriva populaţiei civile”, a justificat Burmester.

În cadrul unei consultări a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), pe 19 ianuarie, majoritatea comitetelor olimpice naţionale au decis să examineze posibilitatea reintegrării sportivilor ruşi şi belaruşi, a declarat preşedintele consiliului director al DOSB.

“În timpul acestui ‘call’, ne-am prezentat clar poziţia noastră. Ne putem imagina doar o reintegrare – dacă s-ar decide – în condiţii foarte stricte”, a subliniat Torsten Burmester, susţinând “să fie garantată o adevărată neutralitate”, inclusiv prin absenţa drapelului, simbolului naţional, culorilor şi imnului naţional.

“Scene precum cele de la PyeongChang, Tokyo sau Beijing nu se mai pot întâmpla”, a insistat Burmester.

Citește și: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Grecia (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – Black News

Din cauza multiplelor scandaluri de dopaj instituţionalizat din trecut, Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice din 2018 de la Pyeongchang, 2020 de la Tokyo şi 2022 de la Beijing, la care sportivii săi au putut participa sub drapel neutru, fără imn rusesc. Însă culorile Rusiei (alb-albastru-roşu) au fost deosebit de vizibile pe ţinutele de defilare ale “sportivilor Comitetului olimpic rus”, la Beijing în urmă cu un an.

Într-o scrisoare comună, rezultatul unei conferinţe organizate pe 11 februarie între miniştrii sportului din aproximativ 30 de ţări, printre care Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Statele Unite şi Canada, această coaliţie a cerut “clarificări” din partea CIO cu privire la neutralitatea cerută pentru sportivii ruşi şi belaruşi, care ar urma să condiţioneze eventuala lor participare la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.