X

Revista avangardistă “Interviú” îşi încetează ediţia după 41 de ani de activitate

Revista avangardistă “Interviú”, un punct de reper al tranziţiei spaniole la democraţie prin reportajele sale de investigaţie şi pozele nud de pe copertă, îşi încetează ediţia după 41 de ani de activitate, a informat luni compania Grupo Zeta într-un comunicat preluat de EFE.

Revista Interviu a apărut pe piaţă în primăvara anului 1976, la câteva luni după moartea dictatorului Francisco Franco, canalizând interesul cititorilor spanioli spre deschiderea politică şi democraţie, conform agerpres .

Reportaje de investigaţie, articole exclusive şi coloane scrise de editori populari au cimentat succesul acestui săptămânal la sfârşitul anilor ’70 şi în anii ’80, ajungând chiar şi la 1 milion de exemplare.

Citește și : Om de afaceri francez arestat la Londra într-o anchetă privind o posibilă finanţare libiană în campania lui Sarkozy

În afară de conţinutul său informativ, Interviu a avut un mare impact şi datorită apariţiilor pe copertă şi în paginile sale a unor celebrităţi semi-dezbrăcate, într-un moment în care erotismul îşi deschidea calea după deceniile dictaturii franchiste.

Printre primele care au pozat nud a fost cântăreaţa şi actriţa Marisol, foarte populară în timpul dictaturii lui Franco. În timpul democraţiei ea a recunoscut că militează cu Partidul Comunist, fiind cunoscută şi ca Pepa Flores.

Claudia Schiffer, Madonna, Naomi Campbell, Pamela Anderson sau Penelope Cruz sunt câteva dintre vedetele care au pozat pe prima pagină a revistei Interviu, alături de alte dive locale precum Marta Sanchez, Lola Flores şi Sara Montiel.

În comunicatul de luni, Grupo Zeta subliniază pierderile “continue” ale săptămânalului Interviu şi ale revistei informative Tiempo care au ajuns în ultimii ani la 7 milioane de euro, cu un puternic impact asupra difuzării sale.

Potrivit Zeta, criza economică a avut repercusiuni grave asupra ediţiei tipărite a celor două reviste.

Surse ale editurii au declarat pentru EFE că nu a fost stabilită o dată anume privind încetarea definitivă a activităţii celor două reviste, primul pas fiind crearea unei comisii de negociere între companie şi angajaţi pentru a stabili termenii de concediere.

Site-ul Interviu va rămâne deschis utilizatorilor ca sursă de documentare ziaristică pentru ultimii 40 de ani.

Tags: democratieGrupo ZetainterviureportajeRevista avangardistă
Categorii: Diaspora