Revista germană Der Spiegel introduce un mecanism de sesizări pentru a preîntâmpina publicarea de articole fabricate

Publicat:

Prestigioasa revistă germană Der Spiegel a anunţat vineri, de la sediul său din Hamburg, că introduce un mecanism de sesizări în speranţa de a descoperi eventualele nereguli din materialele sale în urma unui scandal din 2018 legat de fabricarea unor articole, potrivit DPA, scrie agerpres.

Noul forum dedicat sesizărilor urmăreşte să investigheze imparţial punctele de controversă, iar membrii săi vor fi trei angajaţi ai revistei: un jurnalist de reportaje, un editor de ştiri şi şeful departamentului juridic.


Citește și : Mii de oameni fug zilnic din calea atrocităților comise în Burkina Faso

Decizia este rezultatul direct al scandalului din jurul lui Claas Relotius, văzut altădată ca un reporter vedetă cu numeroase premii, care a izbucnit în 2018.

Relotius a fost descoperit că a inventat discuţii, evenimente şi contexte pentru a-şi accentua materialele, de la relatări plasate în apropiere de graniţa dintre SUA şi Mexic şi până la interviuri cu copii irakieni şi sirieni din zone de război sau o fişă documentară despre Donald Trump.

Noul mecanism pentru plângeri, sau ombudsman, va prelua activitatea comisiei numite de revistă pentru a investiga munca lui Relotius.

Citește și : Putin dă vina pe Occident pentru tensiunile cu Ucraina: ‘Se tem de un concurent global!’

Jurnalistul a lucrat pentru o serie de publicaţii de ştiri, inclusiv pentru agenţia de presă DPA. În 2010, scrie DPA, el a oferit trei relatări ample în calitate de corespondent din Israel, care au fost eliminate din arhiva agenţiei germane de presă, împreună cu fotografiile aferente.

Lui Relotius i-au fost retrase şi premiile jurnalistice obţinute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.