Revoltă şi luare de ostatici într-o închisoare din Brazilia

Publicat:

Mai mulţi deţinuţi au declanşat o revoltă şi au luat ostatici, duminică, funcţionari într-o închisoare din Brazilia, ca urmare a unei tentative eşuate de evadare, au anunţat autorităţile, fără a putea preciza dacă persoane au fost rănite sau ucise, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Revolta a izbucnit la începutul după-amiezii de duminică în închisoarea Milton Dias Moreira din Japeri, la circa 55 de kilometri de Rio de Janeiro, a precizat într-un comunicat administraţia penitenciară din Rio.


Citeşte şi: Cele mai grele grupări islamiste din Siria se unesc împotriva jihadiştilor

Potrivit site-ului de informaţii G1, şapte gardieni de penitenciar au fost luaţi ostatici, dintre care trei au fost deja eliberaţi.

La fel ca numeroase alte penitenciare din Brazilia, închisoarea Milton Dias Moreira este puternic suprapopulată.

Această revoltă survine în condiţiile în care preşedintele brazilian Michel Temer a anunţat recent înfiinţarea unui Minister al Securităţii Publice. El a delegat, de asemenea, armatei comandamentul forţelor de poliţie din statul Rio de Janeiro, pradă violenţelor.

Brazilia numără a treia populaţie carcerală din lume, cu 726.712 de deţinuţi recenzaţi în iunie 2016, de două ori mai mulţi decât numărul de locuri din închisorile ţării.

După cum anunţau duminică mai multe mass-media din această ţară, unul dintre principalii lideri de grup criminal din Brazilia, implicat în trafic de cocaină, a fost asasinat, împreună cu unul dintre oamenii săi.

Citeşte şi: Premierul din Albania vrea o preşedinţie comună cu Kosovo

Rogerio Jeremias de Simone, unul dintre liderii Primului Comando al Capitalei (PCC), organizaţie criminală născută în închisorile din Sao Paulo, a fost descoperit mort la Ceara, nord-est.

Autorităţile statului Ceara au confirmat pentru AFP descoperirea a doua cadavre vineri, într-o rezervaţie indiană, care nu au fost încă identificate. Citând un procuror din Sao Paulo, site-ul de informaţie UOL susţine că este vorba despre trupurile lui Rogerio Jeremias de Simone, supranumit Gege do Mangue, şi unul dintre apropiaţii săi, Fabiano Alves de Souza.

Potrivit site-ui G1, cei doi au fost ucişi cu un glonţ tras în cap şi o lovitură de cuţit în ochi, iar ancheta poliţiei se orientează spre o ambuscadă organizată de o facţiune rivală sau o reglare de conturi în cadrul PCC.

PCC este una dintre organizaţiile criminale cele mai puternice din Brazilia, cu ramificaţii în mai multe state, pentru controlarea rutei cocainei ce provine din Columbia, Peru şi Bolivia.

Citeşte şi: Autorităţile iraniene au reluat căutările avionului dispărut

Gege do Mangue, 41 de ani, a fost eliberat în februarie 2017, după zece ani de detenţie, cu 18 zile înainte de a fi judecat pentru două crime, însă nu a compărut niciodată în faţa instanţei şi de atunci era considerat fugar.

În 2006, PCC a semănat teroare la Sao Paulo timp de mai multe zile după ce autorităţile au decis transferarea şefilor lor în închisori de maximă securitate. Mai multe persoane au fost asasinate, printre care numeroşi poliţişti, autobuze au fost incendiate şi magazine distruse.

La începutul anului trecut, mai mult de o sută de deţinuţi au murit în masacre în mai multe închisori din nordul Braziliei, atribuite confruntărilor dintre PCC şi unor ganguri locale aliate altor organizaţii criminale din Brazilia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.