X

Revolta mercenarilor Wagner: Incendiu într-un depozit de carburant în oraşul Voronej

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă că sunt angajate într-o operaţiune de stingere a unui incendiu important care s-a declanşat într-un depozit de carburant din oraşul Voronej, capitala regiunii cu acelaşi nume în care a fost raportată prezenţa grupului de mercenari Wagner, relatează AFP, potrivit agerpres

“Peste 100 de pompieri şi 30 de autovehicule sunt la faţa locului. Potrivit primelor informaţii, nu există victime”, a declarat guvernatorul local Aleksandr Gusev.

Citește și :  Prigojin îi răspunde lui Putin: Nimeni nu plănuiește să se predea la ordinul președintelui, al FSB sau al altcuiva

El nu a precizat cauzele incendiului, dar media au dat publicităţii o înregistrare video în care poate fi văzut un elicopter militar în zonă înainte de explozie. Oraşul Voronej se află la circa 550 km sud de Moscova.

Anterior, o sursă rusă din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că luptătorii Wagner au preluat controlul instalţiilor militare din oraşul Voronej.

Un martor citat de Reuters a declarat apoi că a văzut o coloană de vehicule militare ale grupului Wagner trecând pe lângă Voronej sâmbătă după-amiază.

Citește și : Charles Michel: UE ‘monitorizează îndeaproape’ situaţia din Rusia

 

Tags: Aleksandr GusevexplozieincendiumoscovaVoronejWagner
Categorii: Diaspora