X

Rex Tillerson îi avertizează pe ruşi să nu se bage în alegerile americane din 2018

Rusia va trebui să suporte ‘consecinţele’ dacă intervine în alegerile legislative care vor avea loc în noiembrie în SUA, a avertizat marţi secretarul de stat american Rex Tillerson, aflat într-un turneu diplomatic în America Latină, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, Tillerson a declarat că există ‘numeroase modalităţi pentru ruşi de a se implica în alegeri, numeroase instrumente pe care ei le pot utiliza’.

Citeşte şi: Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte. Un hotel s-a prăbuşit – FOTO/VIDEO

”Şi noi remarcăm anumite comportamente. O serie de alegeri importante au loc în această emisferă a lumii în acest an, serie care se încheie cu alegerile din SUA”, a continuat secretarul de stat american.

Alegerile de la jumătatea mandatului (prezidenţial) din SUA se vor desfăşura în luna noiembrie a acestui an.

”Cred că este important să spunem în continuare Rusiei: ‘Ascultaţi, dacă voi credeţi că nu vedem ceea ce faceţi, ei bine, noi vedem şi trebuie să încetaţi. Dacă nu vă opriţi, veţi suporta consecinţele’ ”, a spus Rex Tillerson. El a recunoscut, totuşi, că în cazul în care Moscova decide să se amestece în scrutinul din SUA, este ‘foarte dificil de a o împiedica’.

Luna trecută, directorul CIA Mike Pompeo a avertizat că se aşteaptă ca Rusia să încerce să se amestece în alegerile din 2018 din SUA aşa cum a făcut, potrivit serviciilor de informaţii americane, în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Donald Trump.

Citeşte şi: Trump a rămas impresionat de ce a văzut în Franţa şi a cerut Pentagonului o paradă militară de proporţii

Rusia neagă ferm orice amestec al său în alegerile prezidenţiale americane din 2016, iar preşedintele Donald Trump dezminte de asemenea orice legătură cu Moscova în campania electorală dinaintea acelui scrutin.

În noiembrie acest an, în SUA au loc alegeri pentru desemnarea tuturor membrilor Camerei Reprezentanţilor şi a unei treimi dintre membrii Senatului.

Tags: alegeriRex TillersonrusiaSUA
Categorii: Știrile zilei