Rex Tillerson a declarat că folosirea opţiunii militare în Coreea de Nord ar însemna eșecul său personal

Publicat:

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat marţi că folosirea opţiunii militare împotriva Coreii de Nord, în cazul epuizării tuturor soluţiilor diplomatice, ar însemna eşecul său personal, transmite AFP, potrivit agerpres .

Statele Unite “vor spori presiunea până când Coreea de Nord se va angaja semnificativ” într-un dialog privind programul său nuclear contestat, a explicat el într-un discurs la Washington, făcând bilanţul activităţii sale ca şef al diplomaţiei americane.


“Ca întotdeauna în diplomaţie, avem o prezenţă militară puternică în spatele nostru: în cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi militar”, a dat asigurări Rex Tillerson.

Citește și : Ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA a fost un act de ‘război hibrid’ (Rex Tillerson)

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat în mai multe rânduri cu “distrugerea totală” a Coreii de Nord în cazul unui atac din partea regimului lui Kim Jong-Un.

“Nu acesta este drumul pe care vrem să mergem. La Departamentul de Stat, rolul nostru este să creăm o cale alternativă”, a insistat şeful diplomaţiei americane.

Însă el a recunoscut de asemenea că nu îşi poate face decât propria parte din acest drum, prin campania de presiune internaţională împotriva Coreii de Nord. Phenianul este cel care trebuie “să îşi decidă viitorul”, a spus Tillerson.

“Noi vrem ca ei să facă alegerea potrivită, şi anume să pună capăt” dezvoltării armei atomice şi să înceapă dialogul, a spus el.

“În cazul în care continuă, ei riscă să încalce un prag dincolo de care noi, diplomaţii, nu putem face nimic”, a mai atras atenţia secretarul de stat. În opinia sa, Statele Unite au făcut tot posibilul “pentru ca acest prag să nu fie încălcat”.

“Dacă va fi încălcat acest prag, înseamnă că eu am eşuat. Nu vreau să eşuez”, a concluzionat Rex Tillerson, repetând o propoziţie pe care spune că i-a transmis-o în mai multe rânduri secretarului apărării, Jim Mattis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri

Un american, condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de droguri Un tribunal rus de la Moscova a condamnat joi...

Expoziția dedicată artistului leton Valdis Bušs, la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Expoziția dedicată artistului leton Valdis Bušs, la Muzeul Național de Artă al Moldovei Peisajele în culori aprinse, imortalizate pe pânză, pot fi admirate la o...

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris Primele delegaţii au sosit joi dimineaţă în satul...

Siegfried Mureşan: Victoria de astăzi a Ursulei von der Leyen este o victorie a Europei

Siegfried Mureşan: Victoria de astăzi a Ursulei von der Leyen este o victorie a Europei Victoria de astăzi a preşedintei Ursula von der Leyen este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.