Rex Tillerson îndeamnă Arabia Saudită să dea dovadă de mai multă “moderaţie” în Orientul Mijlociu

Publicat:

Secretarul de stat american Rex Tillerson a invitat vineri Arabia Saudită să dea dovadă de mai multă “moderaţie” în Orientul Mijlociu (OM), în special faţă de Qatar şi Yemen, informează AFP, conform agerpres .

“Referitor la angajamentul Arabiei Saudite privind Qatarul, războiul din Yemen, situaţia din Liban, o încurajăm să dea dovadă de ceva mai multă moderaţie, mai multă gândire în acţiunile lor şi să analizeze în profunzime consecinţele”, a declarat şeful diplomaţiei americane, în marja unei reuniuni asupra Libanului, desfăşurată la Paris.


În Yemen, SUA îndeamnă la o “ridicare completă a blocadei” umanitare şi comerciale, impusă de Arabia Saudită, a spus Tillerson.

Citește și : Serbia nu are în plan aderarea la NATO (Aleksandar Vucic)

Demisia premierului libanez Saad Hariri de la Riad, de unde el a denunţat “controlul” impus de Iran asupra ţării sale, a provocat o criză de la începutul lui noiembrie.

Saad Hariri s-a întors de atunci la Beirut şi a revenit asupra demisiei sale, după ce a obţinut un angajament din partea forţelor politice libaneze, în special din partea puternicii mişcări şiite pro-iraniene Hezbollah, de a se “distanţa” de crizele regionale.

“Situaţia din Liban a evoluat foarte pozitiv, poate că şi mai mult ca înainte, datorită declaraţiilor foarte puternice asupra viitorului Libanului, care nu pot decât să ajute”, şi-a exprimat mulţumirea Rex Tillerson.

Acest concept de “distanţare” se adresează “evident şi Hezbollah, şi spre interiorul şi spre exteriorul Libanului”, a adăugat la rândul său ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, în timpul unei conferinţe de presă comune.

Hezbollah, puternic înarmată, luptă inclusiv de partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.