X

Rex Tillerson va face un turneu în cinci ţări din America Latină

Secretarul de stat Rex Tillerson va face săptămâna viitoare vizite în cinci ţări din America Latină, a anunţat vineri Departamentul de Stat de la Washington, printr-o declaraţie preluată de Xinhua.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, a precizat că turneul lui Tillerson va avea loc în perioada 1-7 februarie şi va include Mexicul, Argentina, Peru, Columbia şi Jamaica. Pe agenda dialogului cu liderii din aceste ţări se află subiecte cum ar fi securitatea energetică şi democraţia, conform agerpres.

Secretarul de stat “va pleda pentru o atenţie regională sporită la criza din Venezuela”, a adăugat Nauert.

Citește și : Negocierile de pace de la Viena : Guvernul şi opoziţia din Siria au convenit asupra unui armistiţiu

În august 2017, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice americanilor şi rezidenţilor străini din SUA să tranzacţioneze titluri de stat noi emise de guvernul de la Caracas şi de compania naţională petrolieră din Venezuela, reaminteşte Xinhua. Sancţiunile impuse de SUA au blocat în sistemul financiar internaţional active venezuelene în valoare de peste trei miliarde de dolari, arăta în decembrie ministrul de externe venezuelean, Jorge Arreaza. Guvernul Venezuelei susţine că “războiul economic” agravează criza prin care trece ţara, în contextul scăderii puternice a preţului petrolului.

Tags: america latinaHeather NauertRex TillersonSecretarul de statVenezuelawashington
Categorii: Știrile zilei