Rezerve suplimentare, activate pentru a combate penuria de apă la Atena

Publicat:

Rezerve suplimentare, activate pentru a combate penuria de apă la Atena

Confruntat cu o penurie în această vară, operatorul de gestionare a apei din Atena va activa surse suplimentare pentru a consolida reţeaua de aprovizionare a capitalei elene, conform unui anunţ făcut duminică, citat de AFP.

Sursele suplimentare sunt situate în Muntele Parnas şi la Lacul Yliki, lângă Atena, a declarat Charalambos Sahinis, directorul general al operatorului EYDAP, pentru agenţia elenă de ştiri ANA, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În ultimele luni, EYDAP a clasificat Attica, regiunea din jurul Atenei, ca fiind pe cod galben, îndemnându-i pe cei 3,7 milioane de locuitori, sau o treime din populaţia Greciei, să monitorizeze cu atenţie consumul de apă.

Principalul rezervor de apă din Attica, lacul artificial Mornos, situat la 200 de km vest de Atena şi alimentat de râul Evinos, a arătat o scădere cu 30% a rezervelor sale la începutul lunii iulie faţă de anul trecut, conform datelor de la EYDAP, în principal din cauza secetei prelungite.

Rezervele totale pentru Attica au scăzut cu 24% în aceeaşi perioadă, conform aceleiaşi surse.

Potrivit lui Sahinis, nu este nevoie de restricţii de consum sau creşteri de tarife în acest moment.

La rândul său, preşedintele EYDAP, Giorgos Stergiou, a declarat duminică pentru postul de radio privat Skai că operatorul se “pregăteşte” să facă faţă oricărei agravări a problemei. “Nu suntem încă în punctul în care trebuie să trecem la soluţii mai radicale”, a spus el.

“Dacă nu sunt precipitaţii şi ninsori în timpul iernii, lucrurile se vor schimba şi probabil vom intra în alertă roşie”, a avertizat Charalambos Sahinis.

Ca parte a unei campanii lansate de EYDAP, sunt difuzate zilnic mesaje în mass-media şi pe reţelele de socializare prin care se cere populaţiei să-şi monitorizeze cu atenţie consumul de apă.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

“Când nu umpli cada pentru a face baie, economiseşti până la 150 de litri de apă” şi “Închideţi robinetul când vă spălaţi pe dinţi” sunt printre sloganurile EYDAP.

Pe lângă Atena, alte regiuni din Grecia, cum ar fi insulele turistice, care sunt afectate de turismul excesiv, sunt, de asemenea, lovite de deficitul de apă.

Seceta s-a agravat în acest an în ţară din cauza temperaturilor ridicate, o consecinţă probabilă a schimbărilor climatice care afectează în special zona mediteraneană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum afectează canicula industria modei

Cum afectează canicula industria modei Timp de cel puțin 13 luni la rând, lumea s-a scufundat sub o căldură aproape record. Consecințele au fost mortale și...

Lege mai îngăduitoare pentru șoferii germani care consumă cannabis

Lege mai îngăduitoare pentru șoferii germani care consumă cannabis Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a promulgat o lege prin care crește de 3,5 ori nivelul maxim...

În cât timp iese alcoolul din organism: după câte ore te poți urca la volan

În cât timp iese alcoolul din organism: după câte ore te poți urca la volan Mulți oameni își fac griji cu privire la cât timp...

GagauziyaLand pregătește un eveniment special de Ziua Independenței R.Moldova

GagauziyaLand pregătește un eveniment special de Ziua Independenței R.Moldova Pe 27 august, la ora 10:00, în parcul GagauziyaLand, blocul „Victorie” al lui Ilan Șor va...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.