O rezoluţie comună franco-germană va fi supusă în Adunarea Naţională şi Bundestag la 22 ianuarie

Publicat:

Adunarea Naţională şi Bundestagul, camerele inferioare ale parlamentelor Franţei şi Germaniei, urmează să aprobe, la 22 ianuarie, cu ocazia marcării a 55 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée, o rezoluţie comună care va defini perspectivele pentru un nou tratat între Paris şi Berlin şi va consolida cooperarea între forurile legislative din cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat la 28 septembrie dorinţa de a ‘revizui Tratatul de la Elysée’, încheiat în 1963 de Charles de Gaulle şi Konrad Adenauer.


Citeşte şi: Primarul din New York ia măsuri fără precedent împotriva terorismului – VIDEO

Parlamentarii germani s-au pronunţat, la 11 noiembrie, pentru adoptarea unei rezoluţii identice de către camerele inferioare ale parlamentelor de la Paris şi Berlin care să traseze ‘punctele esenţiale ale relansării parteneriatului franco-german’.

La 13 decembrie, preşedintele Adunării Naţionale, François de Rugy, şi cel al Bundestagului, Wolfgang Schauble, şi-au dat acordul de principiu.

Textul rezoluţiei a fost transmis pe 29 decembrie grupurilor parlamentare, care îl pot aproba sau respinge până la data de 4 ianuarie.

Citeşte şi: Turcia lansează informaţia BOMBĂ: Trump şi Netanyahu susţin protestele din Iran

Rezoluţia se pronunţă în special pentru o creştere a competenţelor ‘eurodistrictelor’, organisme specializate în funcţionarea comună a colectivităţilor locale din diferite ţări, şi pentru introducerea unor ‘clauze de experimentare în fiecare dintre legislaţiile naţionale’.

Textul pledează pentru ‘realizarea unui spaţiu economic franco-german cu reguli armonizate’, în special cu privire la impozitarea companiilor şi la faliment. Pe plan social, el cere ‘norme comune care să garanteze un nivel analog de drepturi sociale’ în cele două ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.