Rezultat incert al celor mai turbulente alegeri din istoria Noii Zeelande

Publicat:

După cele mai turbulente alegeri din istoria recentă a Noii Zeelande, populiştii şi naţionaliştii au început negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare, întrucât nicio formaţiune nu a reuşit să obţină o majoritate clară în Parlament, relatează DPA.

Deşi au obţinut cele mai multe voturi şi un avans de 10% în faţa laburiştilor lui Jacinda Ardern, naţionaliştii premierului Bill English nu au destui parlamentari pentru a forma un nou executiv la Wellington.


Partidul Naţional a strâns 46,1% din voturi, în vreme ce alte 35,8% din sufragii s-au îndreptat spre Partidul Laburist.

Alte 5,8% din voturi au mers la Verzi.

Însă, în centrul atenţiei a ajuns mica formaţiune naţionalistă Noua Zeelandă Prima, care a strâns 7,5% din sufragii, potrivit datelor Comisiei Electorale.

Pentru a forma o coaliţie de guvernare, populiştii premierului Bill English au început negocierile cu naţionaliştii de la Noua Zeelandă Prima, dar şi laburiştii au şanse să formeze o coaliţie viabilă alături de Verzi.

”Alegătorii au vorbit şi acum avem responsabilitatea de a da Noii Zeelande un guvern stabil şi puternic”, a declarat premierul English.

În schimb, preşedinta laburiştilor a recunoscut că rezultatele nu sunt atât de bune, dar a precizat că formaţiunea va colabora cu oricine împărtăşeşte valorile stânzii în Noua Zeelandă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul de animaţie ‘Despicable Me 4’ continuă să domine box-office-ul nord-american

Filmul de animaţie 'Despicable Me 4' continuă să domine box-office-ul nord-american Animaţia "Despicable Me 4", cel mai recent film din universul Minionilor, îşi menţine prima...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.